Traditioner för oss samman

Traditioner för oss samman

Traditioner är till för att skapas och upprätthållas. I en tid då så mycket består av snabba klick, kändisar som dyrkas som gudomar och saker som snabbt blir till gårdagens nyheter så är det skönt att ha något att luta sig mot.

Det är är traditioner och små vardagsritualer kommer in i bilden.

Genom att skapa vårt eget sammanhang blir världen också mer greppbar. Det är annars lätt att känna att det bara blir för mycket med en nutid som är i ständig uppdatering. Speciellt i Sverige där vi är erkänt trendkänsliga, ängsliga och kanske också lite rotlösa. 
Det är lite som Fredrik Lindström sa en gång,: Att vi har så bråttom in i framtiden att vi inte längre har särskilt mycket gemensamt med våra mor- och farföräldrar.

Nu hör det såklart till sakernas ordning att det ska vara skillnad mellan generationer. Men om man jämför med till exempel de europeiska länderna runt Medelhavet så har de mycket närmare band inom familjer och släkt. Unga och gamla kommunicerar helt enkelt med varandra på ett sätt som vi inte gör här.
Kanske hänger detta också samman med att vi svenskar mår allt sämre psykiskt?

En potentiell lösning är alltså att skapa traditioner. Gärna med din familj. Tänk att åka, tre generationer, och flugfiska – och göra det till en tradition. Att tillsammans ta och köpa flugfiskespön i Göteborg och sedan åka ut till vattnet, det kan bli en riktigt sammansvetsande upplevelse.

Är man helt nybörjare på området så är det kanske bäst att höra med någon som vet hur saker och ting går till. Kika in på Flugfiskeshopen.se och kontakta personalen ifall det uppstår några frågetecken kring vad man bör tänka på.

Sedan är det bara att hitta ett lämpligt vatten att besöka och sätta igång. Både med fiskandet och skapandet av nya traditioner.