Tankar i en Taxi 97

Vi lever i en värld av förändring där saker och ting går allt fortare. Det är sådana tankar och insikter som lätt dyker upp i huvudet när man färdas genom Malmö i en taxi 97. Ens blick hoppar mellan alla de människor som man ser utanför, vandrandes på gatorna, och man inser att vi inte har förändrats särskilt mycket på flera hundra tusen år.
Våra kroppar och sinnen är i stort sett samma sak nu som då.

Ett gammalt djur i en ny värld

Samtidigt har världen omkring oss förändrats något oerhört. Vi lever i städer där det mesta är byggt i räta linjer och vi förväntas att vara produktiva på ett helt annat sätt än tidigare. Samtidigt utsätts vi för dopamintriggande frestelser, ofta i form av skärmar, som har blivit extremt tillgängliga sedan de smarta telefonerna kom in i våra liv.
Det är helt enkelt en utmaning att vara människa och navigera verkligheten som vi lever i idag.

Det gäller att finna strategier för att göra detta hållbart så att det går att frodas långsiktigt. För att överleva är en sak, det är vi människor experter på. Men att verkligen frodas är en helt annat grej som också kräver att man vågar rubba sin komfortzon och finna nya vägar här i livet. För det är där saker och ting börjar hända i tillvaron. Det är här vi kan växa och hitta nya sidor av oss själva.

Med tiden tenderar vi att upptäcka att det där utforskandet också handlar om att bli en källa till konstruktivt utvecklande för andra. Vi är trots allt sociala djur, mer rötterna i stammar. När vi kan fylla en roll i andra människors liv så känner vi också själva att vi finner vår plats här i livet. 
På många sätt handlar det faktiskt om att hitta en egen ”stam” och känna att vi är del av något större än bara oss själva.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *