Ta hand om dig själv och dina husdjur

Ta hand om dig själv och dina husdjur

Nu när sjukvårdssystemet är under stor press på grund av virusutbrottet är det bäst för alla att göra så mycket som de kan för att hålla sig friska. Det allmänna rådet är trots att allt att till exempel jobba hemifrån om möjligheten finns.
Utomlands har man tagit till med ännu med drastiska åtgärder. Nu senast var det i Storbritannien där man har förbjudit sammankomster med fler än två personer – om man nu inte tillhör samma familj. Detta tyder på ett enormt tufft läge eftersom man annars aldrig skulle ta till så drakoniska åtgärder.

I dessa extraordinära tider krävs det dock lika oortodoxa metoder för att försöka få bukt på läget. Att vi lyckas platta till den där smittokurvan – hur snabbt och hur många av oss som blir smittade – är av yttersta vikt för att inte överbelasta sjukvården.

Som tur är verkar det som om våra husdjur inte är så mottagliga för viruset. Även om det faktiskt rapporterades om två hundar som hade smittats.
Dock bar de på viruset i en sådan liten mängd att det inte vara något riktigt hot för hälsan gällande dessa fyrfotingar. Som tur är. Man kan tänka sig hur allvarligt läget skulle bli om även våra husdjur blev smittade.
Om du skulle behöva ta dg till din veterinär i Spånga så se till att vara ute i god tid. Att försöka vara på plats till öppning är en smart taktik för att minska den mänskliga närvaron inne på mottagningen. På detta sätt minskar vi även risken för att smitta varandra med Covid-19.

Förhoppningsvis är det inte allvarligare med ditt husdjur och att du får hämta hem den lille redan senare samma dag. Våra husdjur är trots allt både sällskap och tröst i dessa utmanande tider. Kanske är de till och med det enda sällskapet som vi har om vi är ensamma och lever isolerade.