Sänk din bil med coilovers

Sänk din bil med coilovers

Om du på ett enkelt sätt vill ge din bil ett sportigare utseende så finns det coilovers, väghållningssatser eller sänkningssatser att köpa. Väljer du justerbara coilovers behöver du inte anlita någon mekaniker när du vill justera bilens höjd, det kan du enkelt göra själv. På de flesta bilar kan man göra en sänkning mellan 20 och 80 mm.

Med en väghållningssats är det däremot inte möjligt att justera höjden. Där får du ett kit som sänker bilen X antal mm. När det gäller en sänkningssats är det lika här som i det föregånde kittet att du får en fast sänkning på X antal mm, vanligast 40 mm eller 60 mm. Om man väljer en sänkningssats bör man montera sportstötdämpare om man sänker mer än 40 mm.

En klar fördel med coilovers är att du kan sänka bilen när det är torrt väder och höja den igen när det blir vinter och snö.

Om du vill sänka din bil och dina gamla standardfjädrar är trasiga, så är sänkningsfjädrar ett bra val. Du får en prisvärd lösning och dessutom en optimal komfort. Förutom det kommer din bil att se mer cool och sportig ut. 

Du kan söka vilka produkter som passar just din bil på Billiga-Coilovers hemsida. Här hittar du en mängd produkter att välja bland. Du måste då uppge modell, märke, motor, typ, HK, axelvikt fram och axelvikt bak på din bil.

På Transportstyrelsen hemsida hittar du nästan all information om din bil, förutom axelvikterna. Det står vanligast på en märkplåt i bilens dörröppning. I annat fall kan det stå i motorrummet.

Om du mot förmodan inte hittar någon märkplåt på din bil behöver du kontakta den som tillverkat bilen. Sedan kan du söka vilka produkter som passar just din bilmodell etc på billiga.colovers.se. Här finns också en köpguide där de visar fördelarna och nackdelarna med de olika sänkningsmetoderna.