Ridkurser i Stockholm

Funderar ni på att börja på ridskola? Oavsett om man är nybörjare, ung eller gammal, eller har tagit ridkurser förut, gäller det att göra lite research innan. Det gäller att hitta en ridskola som man tycker om och där man tror att man kommer att trivas. Ridläraren är också jätteviktig och ska helst ha gått en särskild ridlärarutbildning. 

Kanske har man en vän eller en klasskompis som redan går på en ridskola och som kan rekommendera en? Det är alltid bra att först åka ut och hälsa på innan man anmäler sig till en ridkurs. Men glöm inte att först ringa och fråga när ni kan komma.

Det finns ridkurser i Stockholm både för nybörjare och de som tidigare har ridit, men även för mer avancerade ryttare. Det finns också särskilda ridgrupper för vuxna som ridit som barn, men som vill väcka liv i sina gamla ridkunskaper. Information om vilka olika ridkurser som finns och när de startar brukar man kunna hitta på de olika ridskolornas hemsidor, men man kan självfallet också ringa och fråga. 

 

 

Hjälm och säkerhetsväst

När man går en ridkurs får man självfallet lära sig rida men man undervisas också i hur hästen fungerar och hur man bäst sköter om den. Man får lära sig hästens anatomi, vad den äter, vanliga hästsjukdomar och mycket mer. Det kanske låter mycket men man tar det bit för bit, samtidigt som man tränar och övar, rider och umgås med stallkompisarna.

Säkerheten är viktig när man rider och man måste ha hjälm på sig och bra skor eller stövlar med klack. Man får också gärna ha en säkerhetsväst. Många gånger kan man låna både hjälm och säkerhetsväst på ridskolan, vilket är särskilt bra om man är nybörjare, och först kanske bara vill prova på att rida några enstaka kurser innan man bestämmer sig.