Renovera dina gamla fönster

17 maj 2022 patrick pettersson

editorial

Det finns otaligt med olika slags fönster på fastigheter runt om i landet. I ditt hem har du förmodligen några för att släppa in dagsljuset. Utan fönster så skulle din bostad bli kolsvart och du skulle få känslan av att bo i en garderob. Så vill du givetvis inte ha det – du vill ju även kunna titta ut på omgivningen utanför huset.

Det är en härlig känsla att titta ut genom ett fönster och se all grönska på sommaren eller den vackra snön under vinterhalvåret. Även de röda löven på hösten är underbara att vila ögonen på. Inget fönster håller dock för evigt, utan du måste antingen köpa nya eller renovera dem efter en tid.

 

fönster

 

Renovera eller köpa nya fönster?

När du känner att det har gått för långt med dina trasiga eller fula fönster så måste du göra någonting åt det. Du kanske vill köpa helt nya fönster för att byta modell eller uppgradera till en modernare produkt som är bättre än de fönster du redan har. I annat fall så kan du reparera dem på egen hand eller anlita en firma som är kunnig på fönsterrenovering.

Fönster som är i behov av en renovering kan lämnas in till firman eller så kan erfarna hantverkare göra jobbet på plats. Det kan handla om rötskadat trä, glasning, målning eller kittning med mera. Nu kanske du funderar på att måla om dina fönster på egen hand, men det är inte så enkelt som man kan tro.

När du vill sätta färg på dina fönster så är det inte bara att ta penseln och stryka på färg. Det krävs ett noggrant förarbete för att få ett snyggt och hållbart resultat. Den gamla färgen och det gamla kittet tas först bort. Fönstret ska sedan göras rent med målartvätt. Därefter blir det slipning, oljning, kittning och målning.

Fler nyheter