Räddaren i nöden

Den stressigaste miljö som vi människor vistas i är trafiken. Många av oss utsätts för detta stresstillstånd varje dag och en del av oss arbetar i den hela dagarna. Vi vet alla hur det är. Halva världen verkar bli galen när de hamnar bakom en bilratt. Hastighetsbegränsningar verkar vara en rekommendation för många och en lägstagräns för en del. 

Detta är en stark anledning till att vi oroar oss för att få en punktering. Inte bara är det farligt i sig med tanke på problem med styrning och stopp för fortsatt färd. Dessutom behöver vi tampas med irriterade trafikanter när vi försöker minimera skadan.

 

Däckens betydelse

Alla förstår att däck är viktiga för fordonets fortsatta gång. Däremot är många inte lika uppmärksamma på att sköta sina hela däck. Att kolla däcktryck regelbundet borde vara rutin för alla, inte minst de som kör yrkesmässigt. Att samtidigt kontrollera så inget vasst föremål fastnat och håller på att förorsaka skada är smart.

Idag saknar allt fler bilar reservdäck då man köper dem nya. Tanken är att den utrustning man får istället – reparationskit – ska ersätta däcket tills man kan ta sig till en verkstad. Tyvärr fungerar inte detta klockrent alla gånger.

 

Akut hjälp med bärgning

Det ligger en stor trygghet i det faktum att det finns akutbärgare att ringa till. De flesta har service dygnet runt och detta har räddat många. I vissa fall kör du privatbil och kan råka ut för svåra problem med att befinna dig där du tänkt vara i rätt tid.

För andra handlar det också om leveranser som missas och inte kommer fram. Det kan kosta många slantar att helt missa i sådana fall.

Se till att anteckna numret till ett hjälpsamt företag med däckjour https://www.akutbargarna.se/.

Att ringa dem, dygnet runt, kan många gånger vara räddningen för både dig och din last!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *