När kroppen säger ifrån

När kroppen säger ifrån

Många människor rör på sig för lite, vi sitter i en bil på vägen till jobbet, sitter på jobbet och sitter på vägen hem. Inte konstigt att våra kroppar säger ifrån på olika sätt. Är musklerna inte väl uppbyggda tappar de ganska snart sin elasticitet och mjukhet som gör att kroppen håller sig flexibel och stark. Det innebär också att vi har lättare för att skada oss. Har du råkat ut för en skada kan det vara bra att ta hjälp. Det finns flera olika sätt att få kroppen tillbaka i en bra balans igen, ett sätt är genom sjukgymnastik.

  

Olika förutsättningar

Det finns en mängd olika sjukgymnaster och fysioterapeuter som finns till hands för dig när du behöver hjälp. Du kan bland annat hitta sjukgymnastik i Köping. Beroende på vilken typ av skada du har fått och vilken hjälp du behöver för att komma tillbaka till hälsa krävs olika insatser. En undersökning hos en fysioterapeut innebär att de tittar på din rörlighet och ser hur de på bästa sätt kan hjälpa dig tillbaka till full rörlighet. En fysioterapeut har en unik kunskap om hur olika fysiska aktiviteter skulle kunna leda dig tillbaka till ökad rörlighet och hälsa utifrån just din förmåga. 

Långsiktigt arbete

Vägen tillbaka kan ta olika lång tid beroende på vad som har hänt dig och vilken typ av skada som du har fått. Oftast blir det ett samarbete som pågår under en ganska lång tid. Det är för att kunna ge kroppen chansen att bygga upp muskler igen och eftersom återuppbyggande behöver ske stegvis. För att få en långsiktig och bra lösning behöver det få ta tid. Fysioterapeuten gör en bedömning kring hur sjukgymnastiken på bästa sätt kan hjälpa dig. Du får även en personlig planering för behandlingen. Alla är olika och allt planeras utifrån just de behov du har.