Laga din klocka

Laga din klocka

Klockor av alla dess slag är ofta vackra detaljer, för såväl hemmet som för ens egen stil. De fyller inte bara en funktion utan är ofta fina att titta på också. En klocka på armen är en snygg detalj som gärna sätter pricken över i för stilen. En fin klocka kan faktiskt användas när som helst, vare sig det är till vardags eller fest. 

Äldre vägg- och golvur kan bli fina detaljer i många hem. Att kunna bevara de urverken är mycket värt då nyproducerade inte alls inger samma känsla. De påminner om svunna tider och har ibland hängt med i många, många år. Gamla fickur är också intressanta. De användes mycket för flera århundraden sedan men blev för en tid sedan moderna på nytt. De är en snygg och intressant detalj. 

 

Oavsett vad man har för slags klocka är det tråkigt när de går sönder. Kanske har man en armbandsklocka som man haft i flera år men som fortfarande är snygg. Kanske har man fått en dyrare klocka i present som har blivit en favorit och som man gärna vill kunna fortsätta använda. Har man gamla fickur eller vägg-eller golvur med några år på nacken vill man givetvis försöka bevara dem. En gammal klocka har ett stort värde i sig. De går inte längre att få tag på, om man inte lyckas hitta en klocka på auktion, loppis eller liknande. 

 

Om man har en klocka, äldre eller nyare, som är värt mycket för en kan det vara guld värt om den kan lagas. då kan man vända sig till en urmakare som utför klockreparation och se om det är något som de kan åtgärda. Det är dessutom bra att kunna laga saker istället för att kasta och köpa nytt. Ett hållbarhetstänk värnar om miljön och kan man laga upp sin favoritklocka och fortsätta använda den så är det såklart mycket värt.