Köp nya skidhjälmar i skidshop för att säkerställa kvaliteten

27 november 2021 Cecilia Olsson

editorial

När man ägnar sig åt utförsåkning så är det väldigt viktigt att man tänker på att skydda sig mot skador så gott det går. Det är möjligt att komma upp i väldigt höga hastigheter på ett par skidor och ägnar man sig åt parkåkning så är skaderisken i regel ännu högre. Som tur är finns det mycket bra utrustning som kan hjälpa till att skydda allt från huvud till svanskota. Den mest självklara skyddsutrustningen man bör investera i är en hjälm, för det kräver dessvärre inte speciellt höga hastigheter för man ska kunna skada huvudet, det kan räcka med ett oturligt fall.

Hjälm bör vara en självklar del i skidutrustningen

Man bör därmed investera i bra hjälmar till hela familjen. Visst kan det bli en del pengar om man ska köpa nytt till alla, men det är en mycket viktig investering som ökar säkerheten. Det finns väldigt mycket som barn kan ärva av varandra och man kan även handla en del saker på second hand, men när det kommer till skidhjälmar så bör man alltid köpa nytt.

image

Det är för att en hjälms förmåga att skydda minskar för varje gång den får ta emot en smäll, vilket också innebär att den bör bytas så fort den varit med i en krasch där man slagit huvudet. Handlar man second hand så vet man aldrig hjälmens historia och även om den ser bra ut så kan den ha blivit försvagad av flera fall utan att det syns på ytan. 

Ett brett utbud av godkända hjälmar

Hos Skidresor.com hittar man ett brett utbud av skidhjälmar för hela familjen. Där finns massor av funktionella modeller och färger. Hjälmarna har bra justeringsmöjligheter och de väger väldigt lite. Skidresor.com säljer mer än 250 olika skidhjälmar från över 15 olika varumärken. Man kan hitta allt från billiga skidhjälmar till toppmodeller med inbyggd MIPS eller Koroyd-skydd. Alla skidhjälmar hos Skidresor är godkända till skidåkning och snowboard efter gällande standarder.

Fler nyheter