Jakten på en bra frisör i Stockholm

09 november 2022 Staffan Ehrlin

editorial

Jakten på en bra frisör i Stockholm

Jag är en person som egentligen aldrig har brytt mig om mitt hår. Jag har nästan hela livet haft snaggat hår. Det vill säga jag har klippt mig själv med trimmer och sedan låtit det växa tills det var dags för nästa klippning. Jag har aldrig gått till en salong eller ens låtit någon annan klippa mitt hår. Men sen kom jag på att jag som man i 40 års åldern att jag borde nyttja det faktum att jag fortfarande har hår. Många av mina vänner har sedan flera år tillbaka tappat större delen av sin man.

Så jag bestämde mig för att gå till en frisör för första gången. Och vet du vad? Det var fantastiskt! Frisören var så skicklig och kunnig om hår. Han förklarade för mig vilka olika tjänster han kunde erbjuda och visade mig vilken utrustning han använde. Han lärde mig till och med några olika tekniker för att klippa mitt hår. Visst jag kan fortsätta använda min trimmer, men han visade även hur han kunde klippa på olika sätt för att forma mitt bångstyriga hår.

frisör

Arbetade även som barberare

Förutom att bara jobba med hår så var den här personen även utbildad barberare. Han visste hur han skulle ge mig en rakhyvelrakning och en behandling med varm handduk. Det var fantastiskt! Jag lämnade salongen och kände mig som en ny människa. Om du aldrig har varit hos en frisör eller barberare kan jag varmt rekommendera det. Du kommer inte att bli besviken.

Barberare har ju blivit lite av ett poppisyrke nu för tiden men när jag var yngre fanns det nästan inga sådana salonger alls. För det mesta gick folk bara till sin lokala frisörsalong och klippte sig. Numera finns det en mängd olika salonger som erbjuder en mängd olika tjänster.

Fler nyheter