I Malmö finns förskolan man längtar efter

27 september 2021 william eriksson

Hur efterlängtat ett barn än är, så längtar man som förälder efter frihet. Den förälder som förnekar det kan fundera på hur skönt det vore att dricka en kopp kaffe medan den fortfarande är varm. Eller hur det känns att kunna stänga, och låsa, toalettdörren.

Visst finns det föräldrar som ändå lever i viss förnekelse och säger att de minsann visst kan göra det ändå. Det finns i de allra flesta fall en förälder till, en mormor, granne, kompis, hund eller guldfisk som kan passa barnet. Förvisso kan det finnas många som tar hand om barnen, men kanske inte regelbundet.

Förskola underlättar livet för föräldrar i Malmö 

Det kan också vara en trygghet att det finns en pedagogisk verksamhet som löser tillsynen. Att få barn är lite som att förlora en del av sitt gamla jag samtidigt som man hittar en ny bit till ”jag-pusslet”. Det finns mer än en förälder som bytt jobb efter barn då de insett att det inte var drömjobbet. Andra kommer på att de ska vidareutbilda sig efter föräldraledigheten.

Att kunna ge barnet uppmärksamhet och försöka plugga samtidigt är lite som att försöka slicka sig på armbågen. Det är omöjligt. Provade du att slicka dig på armbågen? Eller tänkte du i alla fall på att slicka dig på armbågen precis? Det var ganska omöjligt, eller hur?

 

Det finns lösningar på barnomsorg

Det finns fler lösningar som passar för både förälder och barn när det finns ett omsorgsbehov. En lösning är en helt underbar förskola i malmö som kan ta hand om ätteläggen när man behöver plugga eller arbeta. Mår föräldrarna bra, då mår också barnen bra. Om man arbetar eller studerar så styr man själv vilka tider man behöver, inom förskolans ramar för öppettider. Är man föräldraledig eller arbetslös så finns det andra tider som styr. 

Fler nyheter