I leveransernas tidsålder

I leveransernas tidsålder

I och med spridning av Covid-19 tvingas vi mer eller mindre in i nya vanor. Rekommendationen är att vi ska undvika överdriven kontakt med varandra.
En sak som man redan ser är att vi troligtvis kommer att ha en mer utbredd förekomst av att vi får saker levererade hem till oss. Framför allt gäller detta just nu mat och måltider, men många andra sorters webbutiker har också kampanjer där man leverera saker hem till dörren.

Vi lever med andra ord i minst sagt föränderliga tider. Just när man trodde att vi hade pejl på läget så har vi alltså drabbats av ett virusutbrott som ställer allt på ända. Men, som sagt, den för också med sig nya vanor. Kanske kan man våga sig på att kalla det för en logistisk utveckling.

Föreställ er bara när drönarteknologin slår igenom inom detta fält. Risken är förstås att det blir alldeles för mycket surr och trafik i skyarna om alla ska beställa prylar från coolpriser.se. Kanske får man reglera hur många flygningar varje företag får ha per dag för att det inte ska bli inflation i skyarna?

Å andra sidan kan man också se en utveckling där folk faktiskt flyttar ut till landet. Kanske kan man där ha en relativt drönarfri zon där leveranserna istället sker till en och samma samlingspunkt. Dit får folk sedan åka ut till för att plocka upp sina beställningar.

Hur det än blir så står vi en spännande framtid till mötes.
Visst känns det just nu väldigt utmanande i och med den pågående pandemin. Däremot så har vi människor klarat av liknande händelser förut och vi kommer även så att göra det denna gång. Så länge vi tar det säkra före det osäkra och minskar interaktionen mellan människor så ser vi också till att minska risken för smittspridning.