Hör din egen röst tala i tystnaden

Många har redan återvänt till sina arbeten efter en sommar fylld av hemestrar och boende på vandrarhem och i tält. Säkerligen är det därför flera av oss som har fått en ögonöppnare när det kommer till hur mycket som finns att upptäcka på vår egen bakgård. Sverige är trots allt ett varierat land, med allt från sandstränder till högfjäll.

Kanske har vi därför också odlat nya intressen som vi kommer att fortsätta att utforska i framtiden?
Visst är det trevligt med fina hotellrum och varma stränder. Det finns däremot också något riktigt charmigt och nästan vitaliserande med att leva lite rustikt. Att skrapa bort allt lull-lull och till exempel bo på Haga Stall, utforska skärgården ridandes på en häst – det är livskvalitet det med.

För ofta tänker vi oss att vi behöver ha mer när vi ska unna oss saker. Tänk om det också kan vara tvärtom?

När vi faktiskt närmar oss en mer minimalistisk livsstil så finner vi också ett lugn som bara kan finnas när man minskar på antalet distraktioner. Trots allt har vi endast levt en kort del av mänsklighetens historia omgivna av all denna bekvämlighet och tillgänglighet. Kan det vara så att vi inte har anpassat oss till detta?
Kombinera detta med vår uppkopplade livsstil, där vi får nyheter från hela världen – hela tiden. Är det konstigt om våra hjärnor blir överväldigade och att vi faktiskt också kan börja må psykiskt dåligt?

Det är där en tur ut till skog och sjö kommer in som en spa-behandling. Bara att gå omkring bland träd och höra fågelkvitter och vindens sus kan vara en läkande upplevelse. 
Att ta oss ut ur våra vanliga sammanhang ger oss också möjligheten till att reflektera över livet som vi lever. Plötsligt hör vi kanske en röst inom oss som aldrig kan komma till tals i vår upptagna vardag.
Frågan är vad den rösten säger oss… och just dig?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *