Gamla saker som hobby

Gamla saker som hobby

En intressant hobby för de som värderar miljömedvetenhet och återanvändning är att gå på auktion. Det är trevligt att man genom att köpa ett möblemang från 1950-talet gör en insats för miljön genom återanvändning. Det är också väldigt intressant att ta del av information om sådant som en gång var hett. Även om de idag kanske betraktas som antikviteter. Ett möblemang från 1970-talet är förstås inte antikt riktigt ännu. Det är dock tillräckligt gammalt för att kunna bidra till intresset för tider då morfar kanske gjorde sitt första val av möbler inför flytten hemifrån. Gamla möbler kan föra samman flera generationer.

 

Leta efter auktionsfynd

Antikrundan i SVT har fängslat många genom åren där de dragit fram över landet. Ända från Haparanda i norr till Eslöv i söder. Vissa har kanske blivit en aning besvikna över att deras prylar inte varit värda så mycket som de hade hoppats och trott, men många flera har blivit överraskade och glada av det motsatta skälet. Värdet på auktionsfynden som presenterats är nog för de flesta ändå inte huvudskälet till att de vänt sig till experterna på gamla saker, utan grunden är oftast det historiska intresset. Det är intressant att få reda på fakta om klenoderna. Men var hittar man dem?

Gå på auktion!

Många ting går ju i arv, men åtskilligt skänks eller säljs lösöre till auktionsföretag. Därför är auktioner är en vanlig källa för den fyndsugne och antikintresserade. För den som vill fynda i norr finns till exempel möjlighet att gå på auktion i Luleå. Söderöver finns massor av liknande möjligheter att hitta auktioner. Det finns auktioner som passar alla typer. Är du den som målmedvetet letar efter dyrare investeringsobjekt? Eller är du den som helt enkelt bara vill uppleva stämningen på en auktion och spontant ropa in? Oavsett skälet är det en upplevelse värd att testa!