Flatcaps ger dig en ny stil

Modet kommer och går, och flatcaps är huvudbonaden som egentligen alltid har funnits, mer eller mindre. Gubbakeps, säger man ibland. Där är ett litet brätte fram, sedan ligger mössan platt mot huvudet och den är lite högre baktill.

Lantbrukare brukar ha flatcaps, och kanske en och annan hantverkare också. Det verkligt eleganta modet med flatcaps ser man till exempel på en poet, med halsduk och tweedkavaj Ja, du vet själv vilka associationer du kan ha till folk som bär eleganta flatcaps.

 

Många kan passa i flatcaps

Golfare passar också bra i flatcaps, så varför begränsa sig till en viss grupp eller en viss idrott? Klär man i solhatt, keps eller flatcaps så vet man om det, och då är det bara att skaffa sig det som sitter bra på och som man känner sig snygg i.

Det finns företag som är specialister på hattar och mössor, och är du intresserad av att förfina din look lite, kan du kolla på internet och enkelt hitta det du gillar. Det finns olika material som passar till olika tillfällen, både på landet och i staden.

 

Att förnya sin stil

När man vill förnya sig kanske man byter glasögon. Damer köper nya handväskor och herrar skaffar nya och tuffa sneakers eller en lyxig klocka. Något som är så traditionellt som flatcaps sticker ut lite om någon börjar bära det, någon som aldrig har haft det förut.

Man behöver inte ha fickur och tweedväst också, men man kan nöja sig med en ny kavaj och en ny huvudbonad. Det är lite mer stil över flatcaps än att bara ha en vanlig keps med reklamtryck. Och man kan variera sin stil lite också, med vanlig keps bak och fram till vardags och så flatcaps när man ska klä upp sig lite extra och vara fin på fest eller på dejt.