Fixa trädgården som ett proffs

Fixa trädgården som ett proffs

Drömmen om en frodig och välskött trädgård behöver inte alls vara så svår att uppfylla som man kan tro. Visst går det att leja ut både planering, plantering, och skötsel av trädgården till en trädgårdsmästare, men det kostar också därefter. Dessutom är det något visst med att påta i trädgården man själv skapat från första spadtag. Ta för all del hjälp av släkt och vänner när det kommer till grovjobbet. Bjud in till fika och be dem ta med sig varsin spade! Tillsammans kan man åstadkomma massor på kort tid. Kanske kan ni till och med hyra en liten grävmaskin om det är en stor trädgård som ska skapas.

 

Ta hjälp av personal på en handelsträdgård

På en handelsträdgård arbetar mycket kunnig personal. Utnyttja denna möjlighet och be personalen om hjälp att planera trädgården. Oftast finns det åtminstone en erfaren trädgårdsmästare på plats att rådfråga. De kan tala om vilka växter som trivs bäst under olika förutsättningar och jordmåner, vilka växter som är lättskötta, och hur man bäst sköter dem. Stånga Trädgård på Gotland erbjuder till exempel allt från fruktträd och prydnadsväxter till torv, mull, och växtnäring. Allt man behöver på ett ställe. Och om trädgårdsarbetet trots allt känns för övermäktigt kan de hjälpa till med allt från anläggning till skötsel. Mer info finns på http://www.stangatradgard.se/.

 

Välj efter eget tycke och smak

Det finns växter i mängder och i slutändan är det trots allt ens egen smak som avgör. Kanske vill man att ens trädgård ska locka till sig fjärilar och bin. Det finns blommor som är extra populära hos insekterna i så fall. Eller välj långblommande och vintergröna växter om det är viktigt att någon del av trädgården står i blom under hela säsongen. Glöm inte att dofta på växterna medan du strosar runt på handelsträdgården. En del växter doftar ljuvligt även när de inte är i blom.