En arborist i Skåne fixar träden

02 maj 2022 patrick pettersson

editorial

Är det något som många reflekterar över när de tänker på Skåne så är de alla alléerna som återfinns där. Vindpinade alléer med pilträd som stabilt står där år ut och år in. Alla har sina favoritsäsonger med pilträden. En del älskar när det är snålblåst och regn och man ändå ser pilarna stå där som en trygghet. Andra älskar de blommande ljuvligt gula rapsfälten i kontrast mot pilalléerna.

Om man själv inte har en pilallé, eller för den delen ett pilträd i trädgården, tänker man inte på att man varje vår bör hamla pilen. Det betyder att man beskär grenar och skott som kommit under året. Många pilar är ganska höga och svåra att nå för gemene man. Dessutom kan det ur säkerhetssynpunkt vara svårt att beskära om träden exempelvis står i en trafikerad allé.

Anlita en arborist för trädvård

Kontaktar man https://www.aliasarborist.se/arborist/arborist-i-skane så kommer man i kontakt med en erfaren en arborist i Skåne. Anlitar man en professionell arborist så kan man få hjälp med att hamla sina pilar. Arborister hamlar inte bara pilar, de beskär givetvis även andra träd som man behöver hjälp med, som till exempel fruktträd på våren som behöver beskäras, eller träd som vuxit fel. Arboristerna kan även hjälpa till med att ta bort träd som inte längre är önskvärda på den växtplats de har. Ett träd som är sjukt inuti kan exempelvis utgöra fara och riskera att falla vid hårdare vindar.

Ett dåligt träd kan ge materiella skador både på hus och annan egendom. Det kan också vara farligt för människor som kan få fallande träd över sig. Att beskära ett träd är inte samma sak dock som att fälla träden, det är viktigt att komma ihåg. Att beskära träd är omvårdnad av träden för att de ska växa och må bra i många år framöver. 

Fler nyheter