Det finns husbilar för alla typer av ressällskap

För den som tycker om att resa med frihet och helst undviker att boka och planera sin resa i minsta detalj kan en husbil vara en mycket bra investering. Precis som att de även passar till de som gillar planering. Det fina med husbilar är att de helt enkelt erbjuder flexibilitet och man kan enkelt ha med allt man behöver under resan, inklusive sovplats och kök. Människor har olika behov och reser i olika konstellationer, därför finns det flera modeller att välja mellan beroende på hur ressällskapet ser ut. 

Husbil med många bäddar

En alkovbil är bra om det behövs flera sovplatser samtidigt som bilen i sig inte är speciellt stor och därmed smidig att framföra. Dessa bilar har ofta en förarkupé där sätena är avskild från själva bodelen och det finns en alkov ovanför förarhytten med plats för dubbelsäng. Det finns även längre modeller som är utrustade med våningssängar precis som det brukar vara i husvagnar.

Enkelt, lagomt eller lyxigt

En halvintegrerad husbil är perfekt om man inte behöver så många sängplatser. Ofta går framstolarna  att svänga runt och blir därmed en del av möblemanget. Eftersom det inte finns någon alkov är det i regel bättre takhöjd i dessa modeller och de har ofta en dubbelsäng i bilens bakre del.

En helintegrerad husbil är den lyxigaste varianten, precis som i den halvintegrerade husbilen går det att svänga runt förarsätena för att få ut maximal boyta och i tillägg har den oftast ett rejält kök, toalett och dubbelsäng som kan fällas ner från taket. En van eller inredd skåpbil är smidig att köra och enkel att parkera. De har dock väldigt begränsat boutrymme men är perfekt för de som vill kunna använda bilen både till vardags och resor. 

Hos Fritidscenter hittar man samtliga modeller, både nya och begagnade av hög kvalitet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *