Den galna blandningen av glädje och smärta

Att optimera livet är en evig resa.
Det är också en djup resa.
Det handlar egentligen om att lära sig om sig själv och sina behov, vilket såklart kan vara en riktigt tumultartad upplevelse. För ska man skräddarsy livet efter sig själv så måste man känna sig själv, ordentligt. 

Alla som någon gång har börjat gräva i sig själv vet att det är en upplevelse kantad av både glädje och smärta. Ibland i en sorts galen blandning. Ibland vet man inte ens hur man ska reagera på det som dyker upp. Det tar tid att tolka och förstå det språk som själen talar. I varje fall om man har levt i en värld dominerad av logiskt tänkande och inte intuitivt kännande.

Dock så väntar belöningar för den som ger sig på denna resa. Främst handlar det om en allt mer fördjupad känsla av att faktiskt höra hemma i den här världen. Att man är just där man ska vara och den handlingskraft som detta ger. 
Det är först då som man kan luta sig tillbaka i sin Herman Miller Aeron – naturligtvis utvald efter ens egna behov – och börja planera framåt, utan att tyngas av osäkerhetens kval.

Steg för steg tar man sig sedan framåt genom de upplevelser som står inför oss. Förhoppningsvis blir vi alla lite klokare och visare på resan, en resa som hela tiden rör sig mot ett mer förstående och empatiskt samhälle.
För det är medmänsklighet som för oss framåt i dessa oroliga tider. Ibland kan det kännas som om att kompassnålen bara snurrar runt. Genom att hitta ett sammanhang tillsammans med andra så blir saker och ting mer greppbara.

För i slutändan så handlar detta om att optimera livet på jorden för oss alla. Kanske kommer det aldrig att råda jämvikt överallt, men vi kan i varje fall skapa harmoni i oss själva och därigenom i vår omgivning.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *