Dags att välja var ditt barn ska plugga?

Äntligen har ni kommit till den dagen då ni ska få välja skola åt ert kära barn. Hur tänker ni, vilka val känns viktiga och var har ert barn tidigare gått i förskola? Har ni tittat runt och listat vissa krav och preferenser eller vet ni redan vilken skola ert barn ska gå på?

Önskar ni en kommunal skola eller kanske en friskola? Troligtvis vill ni ha en skola som ligger relativt nära ert hem. Det är alltid tryggt och smidigt med gång- eller cykelavstånd om möjligt. På många orter är det inte möjligt och då gäller det att undersöka smidiga kommunikationer.

 

Var väljer barnens kompisar att gå i skolan?

Förutom det praktiska med avstånd till och från skolan samt skolans pedagogik och värderingar är det ofta relevant var barnets kompisar väljer att plugga. Har ert barn många vänner i samma bostadsområde. Vilken skola kommer de att gå på? Finns det naturliga val av skola i svedala eller har ni ett par olika att välja mellan?

Kanske får pedagogik och skolans inriktning avgöra. Ur & skur lockar exempelvis många som vet att det är bra för barnen att vistas mycket utomhus. En pedagogik som värnar om miljön och lär barnen att trivas i och ta hand om naturen.

 

Storlek på klasser och närmiljö

Om ni hittat en Ur & skur-skola som ni gillar ligger den mycket troligt i en närmiljö med en massa skog och natur. En sådan miljö främjar både barnens hälsa och fantasi samt kreativitet. Barn som kan leka i naturen på rasterna bygger gärna och skapar med hjälp av det de finner utomhus. Även som undervisningsmiljö är naturen, kanske skog och hav fantastiska för våra barn. Tänk hur mycket friskare och piggare barnen blir som får vistas utomhus i lera och regn, jämfört med barn som enbart vistas i betong och asfalt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *