Börjar parketten se tråkig ut?

Börjar parketten se tråkig ut?

Golvet betyder mycket för hur ett rum upplevs och det känns viktigt att det ser trevligt och välkomnande ut både för oss själva och våra gäster. Åratal av slitage kan verkligen förstöra helhetsintrycket av golvet. Möbler som dras över ytan, barn som har härjat och husdjur med klor kan orsaka repor och fläckar som är svåra att ta bort. Men innan du väljer att byta ut golvet kan det vara klokt att titta på hur det går att fräscha upp det.

 

Olika möjligheter

Först måste du fastställa vilket material du har på golvet. Är det plast eller trä? Vinylgolv har såklart sina fördelar och är lätta att rengöra. Men när ytan är sliten finns det inte så mycket annat att göra än att byta ut det. Trägolv är ett mer levande material och erbjuder fler möjligheter.

Dagens moderna trägolv är ytbehandlade på olika sätt och därför mycket lättskötta. Tänkte du göra en lätt uppfräschning kan det vara bra att se över lacken på golvet. Kanske även ta bort lacken helt och olja golvet. Men ibland är slitaget för djupgående för att en sådan behandling ska kunna åtgärda problemen.

 

Slipa trägolvet

Då kan det vara dags för att slipa trägolvet. Det är ett perfekt sätt att få till en felfri yta på golvet utan att behöva byta ut det. När golvet är slipat läggs det givetvis på en ny ytbehandling och golvet kommer att bli precis så skinande vackert som ett helt nytt golv.

Genom att anlita en professionell golvslipare kan du lita på att få ett bra resultat som kommer att hålla i många år. Välj en hantverkare med god renommé i branschen. Då kan du vara säker på att jobbet blir bra gjort. Om du är ute efter golvslipning i Lund kan du klicka på länken. Tänk också på att du har möjlighet att ansöka om ROT-avdrag när du renoverar i ditt hem.