Bokbinderi med stor erfarenhet av branschen

Bokbinderi med stor erfarenhet av branschen

Det finns många anledningar till att man kan behöva hjälp av ett bokbinderi. Kanske behöver du hjälp med dummies, lagningar, protokoll, tidskrifter, klotband eller annat liknande. Om du är i behov av ett erfaret bokbinderi kan du kika in hos Rybrants. 

 

 

Rybrants bokbinderi har lång erfarenhet av branschen då det bildades redan 1940 på Riddargatan i Stockholm och ett år senare flyttades verksamheten till Baltzar von Platens gata 7 där den ligger än idag. Det har varit flera ägare men sedan år 2000 tog en ny generation över, med unga och friska bokbindare som gått utbildningar i både Köpenhamn och Leksand. Efter det arbetade de många år på Hässlers Bokbinderi innan de valde att ta över Rybrandts. Det är altid skönt att kunna vända sig till människor som an sin bransch och kan lämna tips och dela med sig av sin expertis och det känns det som det här bokbinderiet kan. De är också medlem i Bokmästareföreningen och är därmed en del av projektet NOBELBANDUTSTÄLLNINGEN, som är ett svenskt projekt och samarbete mellan Nobelmuseet, Svenska Bokbinderiföreningen och Bokbindatmästareföreningen. 

I deras verkstad på Rybrandt Bokbinderi på Kungdholsmen kan man som kund på experthjälp med olika bokbinderier, lagningar, restaureringar och specialtillverkade förvaringslösningar för objekt som inte kan eller ska lagas. Här får man hjälp med allt ifrån materialval till att få information om bästa hållbara process för produkts slutgiltiga utförande. Efter det levererar de ett hållbart kvalitetsjobb. 

Trots att vi levers i ett samhälle där tekniken tar allt större plats så är böckerna fortfarande otroligt viktiga för vår historia och framtid. Dessutom känns det som att ju mer framåt vi går inom teknik och allt annat så blir allt som funnits längre tillbaka allt mer populärt. Det känns som vi är inne i en tid där man snart lägger bort ipaden och vill börja läsa i en bok istället och det kanske kommer mer och mer.