Bilmärken med historia

Bilmärken med historia

Det finns många bilmärken eller varumärken som det även kallas. Idag finns det mängder av varumärken tack vare en förenklad import och export. Tro det eller ej, men det finns över 390 bilmärken i världen. Biltillverkare idag äger ofta många olika varumärken vilket gör att de kan erbjuda marknaden bilar i olika prisklasser. Det finns såklart även mindre biltillverkare i olika länder vars märken nog aldrig kommer ut på den internationella marknaden. Det kan bero på landets regler kring export men även biltillverkares möjligheter till storskalig produktion. Det skiljer även på säkerhetskrav mellan länder.

 

 

Europa har många biltillverkare

Europa har en gedigen historia av att ha biltillverkare. Idag är nog få som inte känner igen märken som BMW vars historia går tillbaka till år 1916. BMW är känt som en bil av hög kvalitet och är även förknippad med status. BMW står för Bayerischen Motoren-Werke och grundades som flygmotortillverkare, men efter första världskriget började de även tillverka motorcyklar och personbilar. BMW hade ekonomiska problem efter andra världskriget men på 1960-talet vände problemen tillbaka till framgång. BMW växte och fick stor internationell uppmärksamhet. BMW har fabriker över hela världen och har även satsat på flera olika varumärken.

 

BMW under 1990-talet

Under 1990-talet började BMW hitta nya möjligheter i takt med att globalisering blev ett faktum. Globalisering var förvisso redan igång på 1970-1980 talet men liberalisering i allt fler länder samt Sovjetunionens fall gav tillgång till fler marknader. BMW köpte in märken som Rover och Rolls-Royce och år 1999 började SUV tillverkas. Under 2000-talet sprängde BMW miljonvallen för antalet producerade bilar per år. Det är inte lite bilar som rullar ut ur fabrikerna och börjar rulla på vägarna. Då BMV är kända för sin kvalitet och nya modeller tas fram, lär det inte vara några problem att fortsätta växa. Du kan också besöka BMW museum i Tyskland.