Besök en tandhygienist i Odenplan

26 oktober 2021 jonas olsson

editorial

I regel så går vi alla på årliga kontroller hos tandläkaren för att kontrollera så att våra tänder mår bra och att det inte finns några hål eller början till hål. Hos tandläkaren lagar man även sina tänder om de är trasiga eller drar ut tänder om det skulle behövas. Men mellan dessa årliga besök så går vi även på besök till tandhygienisten. 

Hos en tandhygienist får vi hjälp att ordentligt göra rent bland tänderna i munnen. Vi kan också få råd och tips om hur vi bäst sköter om tänderna så att de mår så bra som möjligt. Ibland kan man behöva använda sig av fler produkter till tänderna, utöver tandkräm och tandborste. Det kan man få hjälp att välja ut när man är och besöker sin tandhygienist i Odenplan.

För att slippa dras med hål och andra problem i munnen är det viktigt att vi sköter om våra tänder. För att kontrollera att vi gör det på rätt sätt och ordentligt, så går vi regelbundet till en tandhygienist. 

 

Viktigt att hålla rent

Även om vi är noggranna med vår tandborstning, både morgon såväl som kväll, så behöver vi i alla fall gå till tandhygienisten då och då. En tandhygienist kan se saker i munnen som vi själva inte gör när vi borstar. Smuts och andra orenheter kan lätt fastna mellan två tänder, men som vi själva inte ser. Det är sådant som skapar hål i tänderna om det inte rengörs. 

För att rengöra mellan sina tänder kan man använda sig av tandtråd. Det är ett effektivt sätt att hålla smuts och matrester borta från tänderna. På så vis minskar vi risken för att det ska ligga och gro och skapas hål i våra tänder. 

Hos tandhygienisten kan vi även polera upp tänderna om de har blivit gula eller missfärgade på annat vis. 

Fler nyheter