Att se igenom glasfasader

Att se igenom glasfasader

Hur går man från arkitektonisk idé till färdig fasad? Vill du stänga ute eller släppa in ljuset? I ett solfattigt land som Sverige är glasfasader ett grundläggande inslag i den urbana miljön. För att projektera och tillverka en glasfasad finns flera entreprenörer att tillgå. Kvalité och hög teknisk nivå är avgörande i moderna fastigheter. Glassystem eller structural glazing är en kostnadseffektiv lösning för en modern design. Företag som arbetar med glassystem kan även installera glastak och glasfasader. Ibland erbjuds även olika tekniska lösningar som skjutdörrar, dörrkaruseller eller liknande. Vid glassystem kan man även behöva tänka på solskydd som exempelvis persienner eller duktak.

 

Glas för framtiden

I våra dagar kan man inte bygga något nytt utan att tänka på det ekologiska avtrycket. Vår miljö är sårbar men man kan göra medvetna val när det kommer till glasfasader. Hållbarhet och värmeisolering är viktigt. På marknaden finns hållbara val och ekologiska möjligheter. Vissa glassystem med trippelglas isolerar byggnaden på ett önskvärt sätt vilket medför en minskad kostnad för uppvärmning och nedkylning, men också en lägre miljöpåverkan eftersom det krävs mindre energi för att upprätthålla en behaglig inomhusmiljö. Både ekonomi och miljö vinner på en högre energieffektivitet. Det finns företag som arbetar med material som är återvunna och återvinningsbara.

Kvalité och säkerhet

Inget system är det andra likt. Det finns såklart en mängd olika lösningar vad gäller glasfasader för att få ett exklusivt utseende med bästa möjliga prestanda. Materialen som används av UpGlaze AB genomgår omfattande produkttester för att kunden inte ska behöva tvivla på kvalitén. Bra material och hållbarhet går inte att underskatta. Glassystemen prövas därför i säkerhetstester för att säkerställa en trygg fasad. Man tittar bland annat på lufttryck och vattentäthet, men även på hållbarhet för större påfrestningar såsom jordbävningar och extremväder. Kvalité och säkerhet går hand i hand, se därför till att välja rätt.