Att sälja guld är enkelt!

Att sälja guld är enkelt!

Har du gamla guldsmycken liggande som du inte använder? Skulle du vilja ha mer pengar till att göra roliga saker för? Då kan det vara läge att sälja guldet. Men hur gör man? Vad ska man tänka på? Att sälja guld kanske känns svårt eller riskabelt. Men man behöver inte vara en expert för att göra bra affärer på att sälja sitt guld.

 

Vad gäller?

Man måste vara minst 18 år och kunna legitimera sig om man ska sälja sitt guld. Guldbutiker köper mer än bara vackra guldsmycken. Allt som är av guld går an. Så både hela och trasiga guldsmycken, skrotguld och guldtänder går att sälja. Givetvis kan försäljningspriset bli högre om det är ett exceptionellt vackert smycke, eller om smycket innefattar ädelstenar. Men guldet behöver inte vara i bra skick. En guldsmed kan enkelt smälta ner metallen och skapa nya föremål som sedan säljs vidare.

 

Hur gör man?

Ett sätt är att helt enkelt gå in på en guldbutik för att få guldet värderat och sålt. Ett annat sätt som är vanligt är att sälja via ett så kallat guldbrev. En guldbutik skickar ett kuvert hem till den som vill sälja guld. Denne skickar det för värdering och eventuell försäljning. Guldbrev sänds rekommenderat och är därmed spårbart och försäkrat. Så även om guldet mot all förmodan skulle försvinna på posten, blir man ersatt förlusten i pengar.

Det enkelt att sälja guld även online. Försäljningen är alltså bara några klick bort.

När brevet anländer hos guldbutiken vägs och värderas innehållet noga. Bland annat avgörs hur många karat guld som föremålen man skickat innehåller. Precis som börsen går upp och ner, gör guldpriserna också det. Köparen kontaktar säljaren och anger vad guldet är värt. Säljaren väljer då att antingen acceptera deras bud eller inte. Vill man inte sälja skickas guldet i retur. Väljer man att sälja, betalas pengarna ut direkt när man har godkänt försäljningen.