Akrylskivor är ett tacksamt material när det är dags att skapa något spännande

17 mars 2022 Cecilia Olsson

editorial

Gör det själv-projekt är något som kan vara både roligt och givande. Bara viljan och lusten finns så kan allt från möbler till inredningsdetaljer skapas efter egen smak. Att själv tillverka saker kan dessutom leda till att de blir billigare än om man hade köpt dem och framförallt så blir de personliga. Ett material som kan användas till många olika gör det själv-projekt är akrylskivor. 

Ett material som kan ersätta glas eller skydda ytor från smuts

Akrylskivor kan användas både till dekorativa och praktiska ändamål. Till exempel kan de användas istället för glas om man vill skapa en intressant lampa eller ett bord som inte riskerar att gå sönder i tusen bitar. Akrylskivor kan även användas som underlägg på bord eller stänkskydd i kök eller badrum. En spännande egenskap med akryl är att den kan värmas i ugnen för att sedan formas till intressanta och vackra föremål.

Akrylskivor

Akrylskivor kan även användas utomhus

Akrylskivor är UV-tåliga och har därmed hög väderbeständighet. Det gör att man kan använda akrylskivor till projekt ute i trädgården utan att de blir förstörda av vädret. Behövs det en mångsidig, praktisk och genomskinlig skiva med 92 procents ljusgenomsläpp så kan akrylskivan vara ett mycket bra alternativ. Till exempel kan akrylskivor användas i dörrar eller fönster på en lekstuga eller någon annan konstruktion.  

Välj mellan akrylskivor i vackra färger, varierande tjocklekar och med intressanta ytskikt 

Det går att hitta akrylskivor i olika färger och tjocklekar samt med olika ytstruktur. Hos e-plast.se finns akrylskivor från 1,5 millimeters tjocklek till skivor som är 25 millimeter tjocka. E-plast.se erbjuder akrylskivor i fem vackra starka färger och även skivor med olika ytskikt, som exempelvis akryl som ser ut som frostat glas eller skivor med spegelyta. E-plast.se erbjuder dessutom rengöringstillbehör och klister anpassade för att användas på akrylskivor, så att de håller sig i bra skick länge.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://visstedu.se/

https://aktiv-fritid.se/

https://din-fritid.se/

https://familjehobby.se/

https://fritid-natur.se/

https://fritidsbloggaren.se/

https://hobby-bloggaren.se/

https://hobby-fritid.se/

https://hobbyknep.se/

https://hobbymannen.se/

https://hobbyochfritid.se/

https://hobbyposten.se/

https://vimedhobby.se/

Fler nyheter