Vill du pröva på sportskytte?

13 september 2021 Lily Hansen

Är du redo att gå ur den lilla vardagsbubblan och testa på något nytt? En rolig och adrenalinfylld sport är just sportskytte. Vem älskar inte att få skjuta med vapen och få upp pulsen lite. 

Att stå och lägga kinden mot vapnet, anstränga ögat till det yttersta för att låta fingret krama åt avtryckaren. PANG, så är kulan iväg. Målet kallas för en pricktavla. På den kommer ni kunna se var din kula träffade. 

Varenda gång man hör det där panget, så fylls man av energi. Det är en härlig sport där man ständigt får utmana sig själv. Det handlar om lugn och koncentration, samtidigt som energin är hög. Har du aldrig testat på det? Men funderar på det? 

Sluta fundera och bara gör. Det kan kännas obehagligt just med vapen. Men detta är riktigt kul och dessutom säkert då du har kunnigt folk omkring dig. 

 

Gå med i en klubb

Att hålla på med sportskytte är en stor gemenskap. Testar du en gång och vill fortsätta kanske du väljer att gå med i en klubb. En klubb där ni alla lär känna varandra och gör mycket tillsammans. Chansen att träffa på likasinnade, och vem vet, kanske även din framtida bästa vän finns där. Så vänta inte med att börja, bara ta tag i det och gör det så fort du har tid. 

Du hittar sportskytte när du söker efter det. Många gånger är det en grupp som har hand om det. De kommer gå igenom allt med dig innan du börjar. Vad som krävs och vad man ska tänka på.

Innan man börjar behöver man göra en teoretisk utbildning om vapen och säkerhet. Du måste vara medlem ett visst antal månader innan du kan äga ditt eget vapen. Sportskytte är för olika åldrar, ung som gammal, gör det med hela familjen.

Fler nyheter