Så dekorerar du med affischer

Väggdekorationer kan göra ett rum väldigt ombonat och trevligt, men tavlor som hänger på fel höjd eller motiv som inte alls passar in kan tvärtom göra att inredningen ser rörig och kanske till och med lite konstig ut. Därför är det bra att lägga lite tid på att hitta de ytor som behöver dekorationer, väg in befintliga möbler och detaljer i planeringen samt hitta rätt motiv.

Välj fina motiv som passar in

För att hitta de perfekta väggdekorationerna kan det vara bra att lägga lite tid på att titta på inspirerande bilder i tidningar eller på nätet, det kan ge ett hum om vilken stil du gillar bäst. Affischer är ett mycket prisvärt sätt att dekorera sina väggar och på https://sohu-shop.se/shop/affischer-7s1.html hittar du mängder av fina motiv till hemmets alla rum. 

Vill man till exempel skapa ett kollage så kan man koppla ihop bilderna genom att använda likadana ramar eller genom att välja ett speciellt tema på motiven, såsom endast svartvita bilder.

Häng väggdekorationen på rätt plats

Innan du väljer motiv så kan det dock vara klokt att mäta de ytor där du har tänkt hänga affischerna. Köper du en för stor eller för liten affisch finns det risk att det bara kommer att se fel ut. Ska tavlan hänga över en möbel så finns det en tumregel som säger att den bör vara cirka två tredjedelar av bredden på möbeln samt hänga cirka 15-25 centimeter ovanför den.

Tänk också på att inte hänga tavlor för högt eller för lågt. Regeln här är att mittpunkten på ett ungefär ska ligga i ögonhöjd. Har man svårt att avgöra så kan man dela in väggen i fyra lika stora delar från golv till tak och tänka att man inte ska hänga något i de två nedersta delarna eller den fjärde som är närmast taket.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *