När man behöver akut hjälp

Att gå till tandläkaren är något vi alla gör lite då och då för att kontrollera hur våra tänder mår och i vilket skick de är. Men ibland kan det hända och uppstå saker med våra tänder som vi behöver få hjälp med direkt. Vanliga tider hos tandläkaren blir vi alla kallade till, om det nu är så att vi tillhör en mottagning. Men om det händer något som vi behöver akut hjälp med när det gäller tänderna så får vi uppsöka en mottagning för akuttandvård. Akuttandvård kan vi alla vara i behov av ibland, det finns massor med olika anledningar till detta. 

 

Orsaker till akuttandvård

Om man är med om någon typ av olycka eller får ett slag mot munnen så kan tänderna bli skadade så att man behöver tandvård akut. Har man tandvärk en morgon när man vaknar upp och inte står ut ens med värktabletter hemma, ja då får man också ringa till en mottagning för akuttandvård. Ibland är det lagningar i tänderna som har släppt som måste åtgärdas provisoriskt så att man ska slippa ha ont. Och ibland kan det röra sig om exempelvis visdomständer som ställer till med problem för en. 

 

 

Akuttandvård – mottagningar

Bor du i Stockholm eller området runt omkring kan du till exempel kontakta https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/. De utför akuttandvård på Odenplan och kan hjälpa till med vad det än är som är problemet. Att gå omkring och ha ont i munnen är inte roligt alls, det stör allting i ens vardag. Och om inte ens värktabletter hjälper mot smärtan så bör man direkt uppsöka en tandläkare som kan hjälpa en att bli fri från det som gör ont. En del lider av tandläkarskräck men även på en akuttandvårdsmottagning har de förståelse och hjälp för detta. Gå inte och lid av smärta i onödan. 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *