Ljus i stugan

Ljus i stugan

Har du renoverat det gamla torpet och behöver lite hjälp med elektriciteten, måste du absolut ringa ett proffs och boka tid. Det mesta i husväg kan många göra själva, men när det kommer till elektricitet är det både farligt och förbjudet att knåpa själv. Dels måste arbetet med elinstallation utföras av fackmän med särskild behörighet för att din försäkring på huset ska gälla, och dels är det rent ut sagt livsfarligt med el för den som inte kan. Det finns risker att få en stöt, och det finns också en brandrisk om något är felkopplat.

 

 

Installation och nya ledningar

 

Det kan också gälla en renovering av kök eller badrum, där man vill ha lampor eller elektrisk utrustning flyttad från ett ställe till ett annat. Det är roligt att göra förändringar, bygga till och bygga om. Det kan kännas som ett helt nytt hus även med lite nya tapeter och väggfärg. Det är många som, inspirerade av TV-programmen, ger sig på inredning och snickerier eller vill byta utrustning i tvättstugan. Ibland behöver nya ledningar dras och maskiner anslutas på rätt sätt, så att allt är garanterat riktigt ur elsäkerhetssynpunkt. Även här är det självklart att man anlitar en rutinerad och seriös elfirma, som snabbt kan komma till undsättning med installation och ett proffsigt hantverk. Ett länktips: https://www.saraselservice.se/

 

En trygg relation

 

Hittar du en kompetent elinstallatör, med vana från en mängd olika sorters elarbeten, är det inte dumt att ha en långsiktig kontakt med det företaget. Det gäller både för dig som privatperson som för den som är hyresvärd. Har man många lägenheter är det praktiskt att kunna anlita någon som känner till huset sedan tidigare. Man kan också boka många nyinstallationer på en gång. Det är mycket väsentligt att man hittar en firma man känner förtroende för och som har vettiga priser och suverän service.